Hendriks brengt techniek tot leven voor leerlingen Ichthus College

Dat er steeds minder mensen kiezen voor de technische beroepen of beroepen in de bouw is geen nieuws. Jammer is het wel, want volgens veel werknemers van Hendriks stalen bekistingtechniek, Hendriks plaatbewerking en Hendriks precon is het een prachtig vak. Dit is precies wat zij hebben proberen over te brengen aan 40 jongens en meiden van het Ichthus college die op maandag 19 september een bezoek brachten aan deze drie bedrijven.

De leerlingen hebben allemaal de richting techniek gekozen, maar wat kan je daar nu mee? Dat hebben de mannen en vrouwen van Hendriks ze proberen uit te leggen en laten zien. Hendriks laat weten het belangrijk te vinden dat stagiaires en leerlingen met een leer-werkovereenkomst goed begeleid worden en kansen krijgen om door te groeien.

Interesse leerlingen groeit

Om het hele proces in beeld te krijgen worden de leerlingen langs de verschillende facetten geleid. Zo komen ze langs de afdeling engineering. Ze zijn onder de indruk van de complexe tekeningen van grote projecten. In de werkplaats zien ze hoe deze tekeningen worden omgezet in producten en hoe het vakwerk tot een mooi eindresultaat leidt. In eerste instantie merk je bij de leerlingen dat de informatie wat abstract blijft en dat ze nog niet helemaal duidelijk hebben wat werken bij Hendriks voor hen kan betekenen, maar gaandeweg wordt de interesse in de processen en de producten steeds groter.

Na de rondleiding komen de leerlingen weer terug in de kantine. De grote vraag is: wie heeft er opgelet? En wie wint de quiz en gaat naar huis met de 3D stalen adelaar? Het enthousiasme is groot en de leerlingen maken het spannend. Lange tijd lijkt het erop dat de hele groep alle vragen goed heeft, maar uiteindelijk kan er toch maar één winnen.

Hendriks laat de leerlingen niet met lege handen naar huis gaan. Ze krijgen allemaal een mooie tas met informatie en een kleine attentie mee. Na een interessante middag worden de leerlingen uitgezwaaid en hopen ze bij Hendriks dat ze deze leerlingen weer terug gaan zien als collega.

Leerlingen zijn de toekomst

Hendriks hecht waarde aan de interactie met scholieren. Door scholen uit te nodigen voor rondleidingen en bezoeken te brengen aan informatiemarkten op scholen hopen zij een inspiratiebron te zijn voor de leerlingen om te kiezen techniek- en bouwsector. Er zijn zoveel verschillende mogelijkheden en banen te vinden in deze branche. Daarnaast biedt Hendriks een goede leerplek voor de leerlingen waarin de doorgroeimogelijkheden eindeloos zijn. Binnen Hendriks zijn er een groot aantal medewerkers die al jaren voor Hendriks werken en nooit anders zouden willen.

Volgend jaar weer

Het Ichthus College is vorig jaar ook met een groep langs geweest voor een rondleiding. Zowel bij Hendriks als de leraren merkte op dat de leerlingen de opzet dit jaar erg leuk vonden, dus de afspraak voor volgend jaar staat alweer.

Terug naar vorige pagina