Stichting Scoren in de Wijk scoort een cheque bij De Hendriks groep

 

Jaap Pilon en Wilco den Hartog, initiatiefnemers en kartrekkers van Stichting Scoren in de Wijk, hebben een bezoek gebracht aan de Hendriks Groep in Veenendaal. Hier werden zij verrast met een cheque van €500,- voor de Stichting. De Hendriks groep organiseerde afgelopen september in het kader van De maand van de Vitaliteit een fiets-naar-je-werk-dag. Om de werknemers extra te stimuleren om op de fiets te gaan besloten zij voor elke gefietste kilometer een bedrag te doneren aan een goed doel.

Vol passie vertellen Jaap Pilon en Wilco den Hartog over wat ze doen met de stichting en wat zij, samen met vrijwilligers, voor deze kinderen kunnen betekenen. De stichting bestaat al sinds 2014 en jaarlijks nemen er tussen de 150 en 200 kinderen uit Veenendaal deel aan de sport- en sociale activiteiten. Jaap en Wilco benadrukken hoe belangrijk de link met bedrijven is. Daardoor leren de kinderen niet alleen hoe bepaalde processen werken, maar ze maken ook kennis met de mogelijkheden die zij zelf hebben in de toekomst als het gaat om werk. Met de uitgereikte cheque weten de mannen wel raad. Die gaat in het potje voor een leuk uitje met de kinderen aankomende zomer!

Vitaliteit

Tijdens De maand van de Vitaliteit werden werknemers van de Hendriks groep op allerlei manieren uitgedaagd om te kijken naar hoe ze hun eigen vitaliteit kunnen verbeteren. Zo werd er een wandel-challenge georganiseerd. Werknemers hielden bij hoeveel stappen zij tijdens hun werk en in hun vrije tijd zetten gedurende een week. Op deze manier werden mensen gestimuleerd om inzicht te krijgen in hoeveel ze eigenlijk bewegen. Ook werden werknemers getrakteerd op een gezonde smoothie, voorzien van informatie over sportmogelijkheden en werd er dus de fiets-naar-je-werk-dag georganiseerd. Veel van de werknemers bij de Hendriks Groep komen uit de omgeving van Veenendaal. Op de fiets naar het werk gaan is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je lijf en je geest.

Scoren in de wijk

De Hendriks groep heeft gekozen voor Stichting Scoren in de Wijk omdat de visie achter de stichting past bij waar de Hendriks groep voor staat. Stichting Scoren in de Wijk wil door middel van sport en sociale activiteiten kinderen van 8 tot 12 jaar in diverse wijken in Veenendaal op speelse wijze vroegtijdig (aan)leren en laten ervaren dat verantwoordelijkheid dragen voor de eigen leefomgeving belangrijk is. De Hendriks groep stimuleert een fit lijf en een flexibele geest. Omdat zij graag willen dat medewerkers het beste uit zichzelf halen. Zowel qua gezondheid, persoonlijke ontwikkeling als qua werk-privé balans. Bij beide partijen staat vitaliteit hoog in het vaandel.

De Hendriks groep

De vier dochtermaatschappijen van de Hendriksgroep ( Hendriks ruwbouw, Hendriks precon, Hendriks stalen bekistingstechniek en Hendriks plaatbewerking) geven beton haar vorm. Hier worden bekistingen en mallen ontworpen, geproduceerd en gemonteerd voor verschillende soorten klanten; betonfabrieken, aannemers en de staalverwerkende industrie. Het is van oorsprong een echt Veenendaals familiebedrijf, uitgegroeid tot een gerenommeerde naam in de bouwwereld.

Terug naar vorige pagina