Hendriks precon- Techniek en commercie internationaal samenbrengen

Kennard van Malenstein, accountmanager Hendriks precon

Techniek en de vermarkting daarvan in innovatieve producten en oplossingen – daar draait het om bij Hendriks precon. Stalen bekistingsoplossingen waarmee ook steeds vaker de internationale markt wordt bediend. Als accountmanager draagt Kennard van Malenstein daaraan bij. We spraken hem over zijn eerste ervaringen.

Kennard van Malenstein is in de bouw- en infrawereld geen onbekende. Voordat hij bij Hendriks precon in dienst trad, vervulde hij diverse functies in bouw- en infra-gerelateerde bedrijven – van keramiek en natuursteen via technische geokunststoffen tot prefab beton en stalen asfaltwapeningsystemen. Kennard: “Een groot deel van mijn carrière heb ik internationale functies gehad, waar techniek, innovatie en commercie samen kwamen. Daar kan ik nu bij Hendriks precon een mooi vervolg aangeven. Bij Hendriks precon heeft mijn functie een eigen invulling. Je bent niet alleen de vertegenwoordiger van het bedrijf maar treedt ook op als projectleider, helpt bij het samenstellen van ontwerpen, bereidt werken voor.”

Veelzijdige functie

Veel van de aanvragen komen via tenders binnen of zijn het resultaat van gesprekken met klanten en variëren van bekistingen voor seriematige prefab productie, naar complete omloopsystemen voor bijvoorbeeld de woningbouw, tot complete bekistingsoplossingen voor infrastructurele projecten. Kennard vervolgt: “Regelmatig vragen ze ons om daarbij mee te denken. Vervolgens nemen we de vraag intern door en starten we de ontwikkeling. Dat begint met een schets en indicatieve prijs en ontwikkelt zich gaandeweg tot een definitief ontwerp richting opdracht. Omdat ik in al die fasen betrokken ben, mag je wel spreken van een uiterst veelzijdige functie.”

Techniek en commercie

Als we Kennard vragen wat zijn werk nou zo leuk maakt, antwoordt hij enthousiast: “Hendriks precon is specialist in stalen bekistingen voor de prefab-betonindustrie, ontwikkelt en bouwt carrouselsystemen en levert oplossingen voor infrastructurele werken. Wat ons daarbij onderscheidt is de kwaliteit en degelijkheid van de producten en oplossingen. Het mooie van mijn vak is dat ik die hoogwaardige techniek kan combineren met commercie in de diverse markten waar we nationaal en internationaal actief zijn. Door onze enorme expertise kunnen wij klanten vaak net iets sneller, beter en makkelijker van dienst zijn. Henriks precon heeft hiermee een gevestigde naam en een reputatie hoog te houden. Dat hoor ik ook terug uit de markt en is voor mij bevestiging te werken bij een goed bedrijf.”

Over het internationale aspect van zijn baan vertelt Kennard: “Hendriks precon is actief in een nichemarkt die ik internationaal verder mag ontwikkelen. De focus ligt daarbij in eerste instantie op Midden en Noordwest-Europa. Zo’n 65 procent van het werk is in het buitenland. Daar zitten mooie projecten bij; veel van de producten en oplossingen die we ontwikkelen, uitdenken en engineeren zijn klantspecifiek. Dat maakt dit werk uitdagend en blijvend aantrekkelijk.”

Gevoel van eigenaarschap

Hoe het werken bij Hendriks precon bevalt? “Uitstekend”, aldus Kennard. “In een nieuw bedrijf moet je toch altijd weer je weg vinden, collega’s en klanten leren kennen en op de hoogte raken van de technologie. Iedereen is daarbij zeer behulpzaam. Daarnaast ervaar ik veel vrijheid en iedereen heeft voor zijn deel van het werk een serieus gevoel van eigenaarschap. Dat mag ik wel. Daarnaast mag ik me ook bezighouden met de marketing van Hendriks precon; een motiverende aanvulling op m’n werk, waar ik mijn kennis en ervaring kan delen. En mocht ik tijd overhouden: ik mountainbike graag, vier graag het Bourgondische leven en probeer zaterdagen vrij te houden om te genieten bij het voetbal van mijn zoons.”

Terug naar vorige pagina